Benieuwd naar de Work Ability Index licentiehouders? Bekijk ze hier

Video - 26 september 2020

Video: prof. dr. Ilmarinen over de Work Ability Index

In de jaren tachtig van de vorige eeuw ontwikkelde het Finnish Institute of Occupational Health (FIOH) de Work Ability Index, die nu in 54 landen wordt ingezet. Prof. dr. Ilmarinen is de bedenker van de Work Ability Index. Hij licht de methodiek toe in deze video’s.

‘Als je ouder wordt, bestaat het risico dat je werkvermogen er op achteruit gaat, ook als je een uitstekend werkvermogen hebt. Maar werk verandert met de tijd, en de menselijke factor evolueert met het verouderen. Dus je moet iedere keer een nieuwe balans vinden, ieder jaar weer. Dus als je nu een uitstekend werkvermogen hebt, en je doet niets, dan heb je dat binnen een aantal jaar niet meer. Daarom is er continu actie nodig’, aldus Ilmarinen.

‘Het succes van een goede implementatie van de Work Ability Index hangt af van het management en een goed plan van aanpak. Ook cruciaal: zijn de managers op de werkvloer zich ervan bewust wat er moet veranderen? En hebben ze het mandaat om dat te doen?

Prof. Dr. Juhani Ilmarinen spreekt ook over age management op zowel individueel, bedrijfs- als maatschappelijk niveau. Hij ontwikkelde ‘age management visions’. Bewustwording bij leidinggevenden van leeftijds-, generatie- en levensloopaspecten speelt hierin een belangrijke rol.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Deel dit bericht