Benieuwd naar de Work Ability Index licentiehouders? Bekijk ze hier

Verhaal - 26 september 2018

Succesvol ouder worden in het werk

Onlangs maakte het kabinet bekend dat de pensioenleeftijd de komende jaren langzamer omhoog zal gaan dan dat eerder was besloten. Waar dit voor sommige 60-plussers een grote opluchting zal zijn, is dit zeker niet voor iedereen het geval.

Doorwerken na het pensioen valt, wanneer mogelijk, zeer aan te raden. “Langer doorwerken zorgt voor meer hersenactiviteit, lichaamsbeweging en sociaal contact, wat belangrijke peilers zijn voor een gezond leven” aldus lector Annet de Lange bij EenVandaag.

Annet de lange is lid van de Wetenschappelijke Raad van Blik op Werk. Zij is onlangs begonnen aan een bijzonder hoogleraarschap in ‘succesvol ouder worden in het werk’.

Luister hier het volledige fragment.

Werkvermogen is een belangrijke voorspeller om ook in de toekomst nog goed door te kunnen werken. En werkvermogen meet je met de wetenschappelijk gevalideerde Work Ability Index (WAI). Zo is het werkvermogen een voorspeller voor latere uitval, productiviteitsverlies en ziekteverzuim. Meer informatie over werkvermogen, de WAI, en aanverwante methodieken? Kijk dan hier voor meer informatie.

Deel dit bericht