Benieuwd naar de Work Ability Index licentiehouders? Bekijk ze hier

21 maart 2022

Een leven lang inzetbaar-duurzame inzetbaarheid in de praktijk

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk HRM-thema vanwege alle complexe uitdagingen en transities op de arbeidsmarkt. Zoals de vergrijzing en de ontgroening van de arbeidsmarkt, de digitalisering en voortschrijdende technologische innovaties van arbeid, en van recente datum het hybride werken en aan de andere kant de toenemende tekorten aan personeel in onderwijs, zorg en techniek.

Hoe maak je het thema duurzame inzetbaarheid concreet in de praktijk? Annet de Lange en Beatrice van der Heijden, beiden verbonden aan de Wetenschappelijke raad van Blik op Werk schreven in samenwerking met onder andere Duco Molenaar en Yusi Bakker van Work Ability Index licentiehouder Preventned  het boek `Een leven lang inzetbaar/Duurzame inzetbaarheid’. Om echt aan de slag te kunnen gaan is ook het werkboek `Een leven lang inzetbaar, van werken naar doen’ waarin 28 oefeningen staan om pro-actief met het thema duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan.

Blik op Werk verleende haar medewerking aan het boek door de levering van de benchmarkdata van de Work Ability Index voor het hoofdstuk `Het meten en beïnvloeden van duurzame inzetbaarheid van ouder wordende werkenden.

Het boek is geschreven voor werkgevers, (lijn-)managers, personeelsfunctionarissen en voor iedereen die zich bezighoudt met duurzame inzetbaarheid.

Het pakket (boek & werkboek) kunt u hier bestellen.

Deel dit bericht