Benieuwd naar de Work Ability Index licentiehouders? Bekijk ze hier

Verhaal - 01 december 2020

De Workability Index in de praktijk: De Keukengroep

De Workability Index (WAI) meet het werkvermogen van medewerkers. Hoe gaat dat in de praktijk van alledag? En hoe werken werkgevers, werknemers, dienstverleners en Blik op Werk op dit vlak samen? Een korte blik in de praktijk was te zien in het programma Holland van Boven (SBS6) op 22 november. 

Blik op Werk certificeert dienstverleners om werkvermogen te kunnen meten. Daarbij houden deze dienstverleners zich aan een aantal spelregels. Zoals  het borgen van de privacy van medewerkers.

In audits controleert Blik op Werk vervolgens of dit ook gebeurt. Hoe werkt dit in de praktijk? We zijn te gast bij De Keukengroep. Via de Werkvermogensmonitor van Preventned wordt het werkvermogen van hun medewerkers gemeten. Zo weten zij hoe het met hun medewerkers gaat. En kunnen ze zoeken naar oplossingen als het werkvermogen onder druk staat.

Werkvermogenspecialist Peter Langedijk van Blik op Werk gaat in op de rol van Blik op Werk.  Trjaject-adviseur  Yusi Bakker van Preventned vertelt hoe zij werkvermogen meten. Tenslotte vertelt medewerker Joop ’t Sas hoe hij en De Keukengroep verder zijn gegaan met de uitkomst van de meting.

 

Deel dit bericht