Benieuwd naar de Work Ability Index licentiehouders? Bekijk ze hier

Verhaal - 14 augustus 2020

Duurzame inzetbaarheid en corona: tools en tips van onze licentiehouders

Hoe staat het met het werkvermogen, de productiviteit en de balans tussen werk en privé van werknemers in tijden van corona? De Work Ability Index (WAI) meet het werkvermogen van medewerkers. Werkvermogen is de mate waarin een werknemer lichamelijk en geestelijk in staat is om zijn huidige werk te doen – nu en in de nabije toekomst. Niet onbelangrijk nu er veel wordt gevraagd van de flexibiliteit en vitaliteit van werknemers.

Diverse organisaties die via Blik op Werk een licentie hebben om de Work Ability Index aan te bieden aan werkgevers hebben (gratis) tips, tools en instrumenten ontwikkeld om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers tijdens corona te borgen. We zetten er een aantal op een rij.

Preventned

Preventned heeft de Human Capital Monitor uitgebreid met vragen gericht op corona. De tool geeft snel inzicht in de productiviteit en het (werk)geluk van medewerkers. De monitor bestaat uit een korte vragenlijst met 6 gevalideerde vragen en een persoonlijk dashboard met beknopt advies.

Medewerkers krijgen daarmee de juiste trigger om hun duurzame inzetbaarheid continu in het vizier te houden. En de organisatie ziet snel en overzichtelijk hoe het met de medewerkers gaat of zij nog voldoende voldoening uit hun werk halen. In hoeverre voelen zij zich gelukkig en productief?

Bewegen Werkt

Bewegen Werkt heeft een serie gratis webinars op hun staan met tips voor werknemers om hun werkvermogen op peil te houden. Hoe kun je in deze tijd gezond blijven eten, voldoende bewegen, genoeg ontspannen, goed slapen en ook nog proberen te werken? Vitaliteitsadviseurs geven in 30 minuten tips, inzichten en handvatten waar werknemers zelf direct mee aan de slag kunnen.

Adaptics

Medewerkers moeten zich tijdens corona aanpassen aan thuiswerken of extra werkzaamheden uitvoeren. Allemaal ingrediënten die effect hebben op hun vitaliteit. Hoe ga je daar als organisatie mee om? Hoe zorg je voor ‘vitale bedrijfscontinuïteit’?
Adaptics ontlast werkgevers hierbij met onder andere een Corona Helpdesk. Zijn werknemers onzeker over hun werk uit angst voor corona? Dan kunnen zij bellen met de helpdesk. De telefonische helpdeskmedewerkers vragen door, bijvoorbeeld op ontstane angst over besmetting. Ook geven zij tips voor effectief thuiswerken.

Human Capital Care

De webinar ‘Het coronavirus en werk’ van Human Capital Care biedt waardevolle informatie voor werkgevers. De webinar gaat in op vragen als: wat betekent de corona-uitbraak voor het werk? Welke (preventieve) maatregelen kan ik als werkgever treffen? Hoe ga ik om met ziekmelden in relatie tot het coronavirus? Welke regels gelden voor werknemers die preventief thuiswerken, in quarantaine verblijven of voor wie er nu geen werk is? Ook leidinggeven op afstand en de mogelijkheden en beperkingen rond een re-integratietraject in deze tijd komen aan bod.

Tigra

De e-learning ‘Slimmer thuiswerken’ van Tigra is er voor werknemers die door corona thuiswerken. Hoe richt je de optimale thuiswerkplek in? Adviezen over gebruik en instellingen van meubilair, werkwijze en hulpmiddelen komen allemaal aan bod. Ook is er de mogelijkheid voor live videocontact met een van de adviseurs van Tigra, die de thuiswerkplek beoordelen. Want, schrijft Tigra op haar website: “Ook als je thuis aan de eettafel werkt, is een goede houding cruciaal.”

Meer informatie? Neem contact met ons op via communicatie@blikopwerk.nl
Meer weten over de Work Ability Index? > Lees meer

Deel dit bericht