Benieuwd naar de Work Ability Index licentiehouders? Bekijk ze hier

Publicaties - 29 september 2022

Individueel en operationeel beheer van werkvermogen voor werknemers

Individueel en operationeel beheer van werkvermogen voor werknemers

De publicatie “Individueel en operationeel beheer van werkvermogen voor werknemers – behoeften, methoden en implementatietips” is gemaakt als de tweede van de belangrijkste resultaten van het internationale project WORK ABILITY MANAGEMENT (Strategic Partnerships for Adult Education) binnen het Erasmus+-programma. Het internationale consortium van wetenschappelijke, advies-, onderwijs-, staats- en non-profitinstellingen heeft zich met deze publicatie tot doel gesteld de lezers de huidige ontwikkelingen, trends, methoden en een wereldwijd begrip van het concept werkvermogen te presenteren.

Concept werkvermogen

Het concept van werkvermogen staat voor een alomvattende benadering van gezondheid, werkgelegenheid en levenslang leren, en ter ondersteuning van het combineren van werk, privé- en gezinsleven. Deze aspecten kunnen van invloed zijn op de persoonlijkheid van een werknemer op de arbeidsmarkt (en daarbuiten), deze vormen en tegelijkertijd in sommige gevallen hun potentieel en beperkingen vertegenwoordigen.

Over de publicatie

De publicatie introduceert een holistisch concept van leeftijdsmanagement, dat gebaseerd is op het model van werkvermogen. Het presenteert ook de verschillende benaderingen voor de implementatie ervan in de betrokken landen, d.w.z. in de Tsjechische Republiek, Slowakije, Hongarije, Duitsland en Nederland.

Deel dit bericht